Žebírka se krásně rozpadají a jsou i lehce pikantní.
Ingredience:
1 kg vepřových žeber
3 lžíce oleje
1 lžička zázvoru
3 stroužky česneku
6 lžic sójové omáčky
2 lžíce medu
2 lžíce rýžového octa
200 ml zeleninového vývaru
1 lžička chilli vloček
hrst jarní cibulky
1 lžíce sezamu
sůl, pepř
Postup:
Připravte si marinádu. Smíchejte olej, ocet zázvor, česnek, sójovou omáčku, med a chilli. Žebírka osolte, opepřete a potřete je marinádou. Nechte je v lednici hodinu uležet. Troubu rozpalte na 180 °C.
Přendejte žebírka do pekáče a podlijte je vývarem a vodou. Pečte přibližně hodinu, pak teplotu zvyšte na 220 °C a pečte dalších 15 minut. Na závěr maso posypejte sezamem a jarní cibulkou.