Není nic lepšího než svým hostům nabídnout k masovým špízům domácí kečup. Určitě tím všechny překvapíte. A nejlepší je, že na něm vůbec nic není!
Suroviny:
300 g kuřecích prsou
1 červené paprika
2 rajčata
1 velká cibule
lžíce grilovacího koření
olivový olej
Na kečup:
2 kg rajčat
1 menší jablko
1 menší cibule
1 lžíce soli
130 ml octa
1 lžíce sladké papriky
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
150 g cukru
Postup:
Nejprve si připravte kečup. Nakrájená rajčata, jablka a cibuli dejte vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, novým kořením a pepřem. Vařte 1 ½ hodiny. Přidejte cukr a vařte dalších 15 minut. Vše rozmixujte a poté kečup přendejte do sklenic.
Maso, cibuli, papriku a rajčata nakrájejte na větší kusy a střídavě maso a zeleninu napichujte na grilovací jehlice. Každý špíz posypejte trochou grilovacího koření, potřete olejem a opečte na grilu.
Náš tip
Špízy lehce zakápněte citronem nebo limetou.