Sice to není klasický bramborák, ale chutná velmi podobně.
Ingredience:
1 velká cuketa
200 g hladké mouky
4 stroužky česneku
2 vejce
2 dl mléka
sůl, pepř
majoránka
olej na smažení
petrželka
200 ml zakysané smetany
Postup:
Cuketu omyjte a najemno či nahrubo, podle toho, co preferujete, ji nastrouhejte. Nechte z ní vykapat přebytečnou vodu. Nastrouhanou cuketu smíchejte s vejcem, moukou, majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Dobře promíchejte a podle potřeby přidávejte mléko tak, aby směs nebyla příliš hutná, ale ani řídká. Na rozpáleném oleji každou placku zprudka orestujte z obou stran. Placky dozdobte zakysanou smetanou smíchanou s nasekanou petrželkou.
Náš tip:
Špetka čerstvé nebo sušené chilli papričky plackám neuškodí.