Kromě lesního ovoce můžete použít také jahody nebo rybíz. Pokud si na vodku vy nebo vaši hosté nepotrpíte, jako alternativu lze vyzkoušet třeba rumovou esenci.
Ingredience: 4 sklenice
● 300 g lesního ovoce
● 1 jablko
● 500 ml jablečného džusu
● 500 ml jemně perlivé vody
● 150 ml vodky
● 1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Lesní ovoce propláchněte a dejte do džbánku. Přilejte vodku a nechte pár hodin v chladu. Poté do džbánku přilejte jemně perlivou vodu i džus. Přidejte citronovou šťávu. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Nápoj rozdělte do sklenic s ledem a přidejte plátky jablek.
Příprava: 30 min
Cena za 1 sklenici: 35 Kč