Těmito jednohubkami rozhodně nikoho neurazíte. Křenový tvaroh společně s čerstvými broskvemi má nezaměnitelnou a hlavně výtečnou chuť.
Ingredience:
2 velké broskve
200 g měkkého plnotučného tvarohu
100 g sýru feta, případně balkánského sýru
hrst čerstvé řeřichy
1 balení slaných sušenek
sůl, pepř
Postup:
Tvaroh utřete společně s nastrouhaným balkánským sýrem nebo fetou. Přidejte čerstvě mletý pepř, případně sůl. Pokud ale zvolíte balkánský sýr, pomazánku již dál solit nemusíte.
Sušenky potřete pomazánkou a na každou z nich přidejte tenký plátek čerstvé broskve. Vše dozdobte čerstvou řeřichou. Jednohubky vždy připravujte těsně před podáváním, aby se vám sušenka později nerozpadla.
Náš tip:
Místo řeřichy můžete použít i jarní cibulku nebo pažitku.