Můžete je jíst jen tak nebo třeba k televizi místo klasických brambůrků. Ale také si k nim můžete připravit třeba šťavnatý steak nebo grilovaný hermelín.
Suroviny:
400 g brambor se slupkou
2 velké cibule
3 snítky rozmarýnu
3 snítky tymiánu
hrst čerstvého libečeku
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Nejdříve vystelte plech pečicím papírem. Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory omyjte, osušte a i se slupkou je nakrájejte na měsíčky a rozmístěte je na plech. Stejně nakrájejte i cibuli.
Vše bohatě zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte rozmarýn, tymián, libeček a dobře promíchejte. Pečte přibližně 30 minut a jednoduchá dobrota je hotová.
Náš tip
Připravte si k nim dip ze zakysané smetany, citronové šťávy a stroužku česneku.