Jsou vláčné jako bublanina a hodí se především jako zákusek při nejrůznějších oslavách.
Ingredience:
120 g krupicového cukru
40 g oleje Σ 2 vejce
špetka soli
150 ml mléka
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
50 g hořké čokolády
250 g třešní
tuk na vymazání formy
Postup:
Do plechu na muffiny vložte papírové košíčky nebo jednotlivé otvory vymažte tukem. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte olej a mléko. Poté zašlehejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těstem naplňte košíčky a do každého vmáčkněte čtyři až pět třešní. Muffiny pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu dvaceti pěti až třiceti minut.
Náš tip:
Pro lepší chuť přidejte špetku muškátového oříšku.