Pokud nemáte k dispozici čerstvý fenykl, použijte celer, petržel nebo černý kořen. Bylinky použijte podle chuti.
Ingredience: 4 porce
● 600 g lososovitého pstruha
● 1 čerstvý fenykl
● 1 lžíce nasekaného kopru
● 1 snítka tymiánu
● špetka citronové kůry
● 150 ml smetany
● 2 stroužky česneku
● hrst cherry rajčátek
● 1 vejce
● sůl
● pepř
● citronová šťáva
● máslo na vymazání
Postup:
Rybu osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Zapékací mísu vymažte máslem. Vyskládejte do ní rybí filety. Fenykl očistěte a nakrájejte na plátky. Přidejte k rybě spolu s plátky česneku a překrojenými rajčaty. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
Pečte asi 15 minut. Mezitím v misce prošlehejte smetanu s vejcem. Vmíchejte nasekané bylinky a směs trochu osolte. Vyjměte pekáček, nalejte na něj smetanovou směs a vložte zpět do trouby. Pečte dalších asi 20 minut. Podávejte s opečenými bramborami.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 65 Kč