Nadýchaná buchta s kousky slaďoučkých jahod zachutná malým i velkým strávníkům.
Potřebujete:
✿ 1 hrnek hladké mouky
✿ 1 hrnek polohrubé mouky
✿ 1 hrnek vlažného mléka
✿ 1 hrnek cukru
✿ ¾ hrnku oleje
✿ 2 vejce
✿ 1 prášek do pečiva
✿ špetku soli
✿ čerstvé nebo kompotované jahody
✿ tuk a hrubou mouku
✿ moučkový cukr
1. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, přilijte mléko a olej a metličkou vše rozšlehejte. Obě mouky smíchejte se solí a práškem do pečiva, přisypejte je do směsi a vymíchejte hladké řidší těsto.
2. Jahody omyjte, nechte okapat a rozkrojte napůl. Pokud použijete kompotované, slijte je a také nechte okapat. Plech nebo kulatou koláčovou formu vymažte tukem, vysypejte hrubou moukou a nalijte těsto. Na povrch rovnoměrně poklaďte kousky jahod.
3. Buchtu dejte péct do trouby při 170 °C asi 40 minut. Hotovou posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte.