Těstovinové saláty jsou skvělá lehká večeře. Dají se jíst teplé i studené.
Potřebujete:
✿ 150 g těstovin
✿ 2 stroužky česneku
✿ 10 cherry rajčátek
✿ 1/2 brokolice
✿ 30 g černých oliv bez pecek
✿ hrst směsi listových salátů
✿ 50 g sýra Feta
✿ 3 lžičky oleje
✿ 1 lžička červeného vinného octa
✿ sůl, pepř
1. Těstoviny spolu s oloupaným česnekem uvařte v osolené vodě al dente a pak je prolijte studenou vodou a vyndejte česnek. Brokolici povařte cca 5 minut v páře a rozdělte na růžičky.
2. Rajčátka nakrájejte na poloviny, sýr na kostičky. V míse promíchejte natrhaný salát, brokolicí, rajčátka a olivy a zakápněte vinným octem. Pak vmíchejte těstoviny.
3. Hotový salát nechte alespoň hodinu v lednici odležet, aby se propojily všechny výborné chutě. Před podáváním ještě salát zlehka posypejte nakrájenými kostičkami fety.