Jednoduché a rychlé špízy jsou ideální, když vás honí čas. Skvěle chutnají s vařenými nebo pečenými bramborami.
Suroviny na 4 porce – 500 g kuřecích prsou – 1 červená paprika – 1 zelená paprika – 1 žlutá paprika – 2 cibule – sůl, pepř – grilovací koření – olivový olej – limetková šťáva
Postup
1. Olivový olej smíchejte s limetkovou šťávou v poměru 1:1. Ochuťte grilovacím kořením, osolte a opepřete. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na stejné menší kousky. Vložte do marinády a nechte marinovat alespoň dvě hodiny.
2. Cibule oloupejte, papriky omyjte, odstraňte stopky a jádřince. Obojí nakrájejte na zhruba stejně velké kousky jako maso.
3. Na špejli střídavě napichujte maso, papriky a cibuli (na koncích by vždy mělo být maso). Špízy vložte do vymazaného pekáčku a pečte v troubě při 200 °C do změknutí masa a zeleniny, asi 30 minut. Občas otočte. Podávejte s bramborami nebo pečivem.