Suroviny na 4 porce:
5 stroužků česneku
1 vejce
100 ml studené vody
500 g mletého masa (půl na půl hovězí a vepřové)
1 cibule podle chuti
mletý kmín majoránka
petrželka, mletý černý pepř
sůl podle potřeby
strouhanka
olej na smažení
2 lžíce hladké mouky
Postup:
1) Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme na jemno.
Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme.
2) Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Smažené karbanátky podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a s čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned, chutné jsou i druhý den.