Tento dezert, připravený z čokoládových sušenek a smetanového ovocného sorbetu, je skvělou tečkou po nedělním obědu.
Suroviny na 4 porce
– 6 kusů kiwi – 100 g krupicového cukru – 100 ml sladké smetany – 100 ml vody – 2 bílky – balení čokoládových nebo kakaových sušenek – 200 ml šlehačky – 1 lžíce moučkového cukru – 2 lžíce strouhané hořké čokolády
Postup
1. Kiwi oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do robotu a spolu se smetanou rozmixujte. Z vody a cukru připravte cukrový rozvar. Když vychladne, přidejte rozmixované kiwi a tuhý sníh z bílků. Sorbet dejte v nerezové míse do mrazáku. Každých 20 minut promíchejte, dokud směs neztuhne.
2. Sušenky rozdrťte (buď rukama v sáčku, nebo v robotu) a dejte do výšky asi 2 až 3 cm do skleniček. Smetanu vyšlehejte s cukrem.
3. Na sušenky navršte sorbet a vršek ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.