Máte hlad jako vlk? Uvařte si tyto těstoviny. Skvěle vás zasytí a potěší chuťové buňky.
Suroviny na 4 porce
– 500 g těstovin (penne) – 300 g celeru – olivový olej – 1 cibule – 2 nožičky klobásy – 100 ml smetany na vaření – 100 g brynzy – sůl, pepř – 1 lžíce nasekaného oregana
Postup
1. Penne uvařte v osolené vodě al dente. Sceďte a vmíchejte do nich trošku olivového oleje, aby se neslepily.
2. Celer oloupejte a nastrouhejte nahrubo, cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte celer a cibuli dozlatova. Přidejte na proužky nakrájenou klobásu a usmažte dokřupava. Pak vmíchejte smetanu a brynzu.
Občas promíchejte a nechte na mírném plameni, dokud se sýr zcela nerozpustí. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Těstoviny promíchejte se směsí. Přidejte nasekané čerstvé oregano a naservírujte na talíře.