Suroviny:
500 g čerstvých hub
100 ml mléka
150 g strouhanky
30 g másla
2 vejce
1 cibule
1,5 housky
1–2 stroužky česneku
sůl a čerstvě namletý pepř
rostlinný olej (na smažení)
Na obalení:
100 g strouhanky
100 g hladké mouky
1 vejce (rozšlehané)
Postup:
Čerstvé houby si nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a opékejte ji dozlatova. K cibuli dejte houby, osolte, opepřete a duste ve vlastní šťávě doměkka.
Když jsou houby hotové, nechte vychladnout. Mezitím připravte housku, kterou nakrájejte na kostičky, zalijte ji mlékem a nechte vsáknout.
Z housky vymačkejte přebytečné mléko a přidejte ji k houbám. Česnek prolisujte a rovněž dejte k houbám s vejcem a strouhankou. Vypracujte hmotu a tvořte z ní stejně velké karbanátky.
Obalte v mouce, prošlehaném vejci a strouhance a opékejte je na rozehřátém oleji dozlatova. Na středním stupni to potrvá 5–8 minut z každé strany
Tip!
Jestli vám v receptu chybí maso, nejlépe se hodí kuřecí, které se s těstem krásně spojí.