Vyzkoušejte lahodnou delikatesu z hovězího jazyka.
Suroviny na 4 porce:
800 g uzeného hovězího jazyka
10 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
2 bobkové listy
3 stroužky česneku
sůl, olej na smažení
klasický trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka
Postup:
Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření – maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat.Vaříme do měkka, což je asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší.
Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou – půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.