Dobře upravené hovězí maso má své neodolatelné kouzlo. S těmito roštěnkami se trefíte do černého.
Suroviny na 4 porce – 4 hovězí roštěnky – sůl, mletý černý pepř – 8 stroužků česneku – slunečnicový olej – 1 cibule – majoránka – 500 g rajčatové passaty – hladká mouka
Postup
1. Roštěnky na okrajích nařízněte a naklepejte. Osolte je a opepřete a celé potřete prolisovanými stroužky česneku.
2. Na pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte majoránku a vložte roštěnky. Opečte krátce z obou stran a pak podlijte rajčatovou passatou a duste doměkka (minimálně 60 minut).
3. Ke konci dušení, pokud je potřeba, zahustěte hladkou moukou. Podávejte ideálně s rýží, můžete ozdobit nakrájenými stonky jarní cibulky.