Samotné lze podávat třeba k večeři, při obědě jako famózní přílohu.
Potřebujete:
● 500 g moučných brambor
● 1 lžíce másla
● 100 g strouhaného sýra (chedar, ementál)
● 200 g tvarohového sýra
● 50 g anglické slaniny
● 1 červená paprika
● 100 ml 30% smetany
● petrželka
● sůl
Postup:
1. Brambory ve slupce uvařte do poloměka. Poté seřízněte a vydlabejte, smetanu smíchejte s tvarohem a rozmačkanými vnitřky brambor, nakrájenou a opečenou slaninou a kostičkami papriky. Troubu zahřejte na 180 °C.
2. Zapékací formu pečlivě vymažte máslem. Brambory osolte, opepřete a ochuťte bylinkami.
3. Brambory naplňte směsí a pečte asi 20 minut. Před koncem posypte strouhaným sýrem. Upečené ozdobte petrželkou.