Do pokrmu přidáváme bylinky podle chuti, sezony a případně i zásob vaší spíže.
Suroviny na 4 porce:
● 8 kuřecích horních stehen
● 2 rajčata
● 200 ml drcených rajčat
● 4 brambory
● 2 mrkve
● hrst černých oliv
● 3 stroužky česneku
● 2 cibule
● hrst nasekané petrželky
● 1 snítka rozmarýnu
● sůl, pepř
● olivový olej
● vývar
Postup:
1.Rajčata nakrájíme na čtvrtinky, brambory očistíme, nakrájíme také na čtvrtinky a oloupanou mrkev na kolečka. Cibuli nasekáme na půlměsíčky a česnek na kousky.
2. Kuřecí maso opláchneme a osušíme kuchyňskými utěrkami. Osolíme, opepříme a rozložíme na pekáček vytřený olivovým olejem. Zeleninu smícháme ve velké míse s bylinkami, drcenými rajčaty, osolíme a opepříme.
3. Pak ji přidáme k masu, zalejeme vývarem a dáme péct na hodinu do trouby předehřáté na 180 °C. V průběhu pečení dle potřeby ještě podlijeme a přeléváme výpekem.