Křehké linecké košíčky plné jemného čokoládového krému a rybízu.
Příprava: 35 minut + odležení
Náročnost: ***
Cena za kus: 17 Kč
Suroviny na 10 kusů
Na těsto
– 150 g másla
– 270 g hladké mouky
– 30 g kakaa
– 2 žloutky
– 75 g moučkového cukru
– špetka soli
Na náplň
– 330 g hořké čokolády
– 420 g šlehačky
– 120 g rybízu
Postup
1. Vypracujte ze surovin těsto a dejte ho na 2 hodiny do chladu.
2. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte po částech šlehačku. Lehce promixujte a dejte do lednice.
3. Těsto vyválejte, vykrojte kolečka a vtěsnejte je do formiček. Pečte 20 minut při 170 ºC. Na dno vychladlých tartaletek dejte rybíz a zalijte krémem. Nechte v lednici odležet.