Ideální chuťovka na každou letní zahradní party!
Ingredience:
400 g zralých soudkových rajčat
1 a ½ lžíce nasekané máty
1 lžička sušeného oregana
1 lžička soli, 90 g hladké mouky lžička kypřicího prášku
olivový olej vhodný na smažení
řecký jogurt a extra panenský olivový olej na podávání
Postup:
Rajčata rozpulte, prsty vymačkejte semínka a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Nakrájená rajčata v misce promíchejte s najemno nasekanou mátou, oreganem, 80 ml vody a 1 lžičkou soli.
V jiné misce smíchejte prosátou moukou s kypřicím práškem a poté vše zapracujte k rajčatům.
V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte zhruba 5 cm vysokou vrstvu oleje. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, naolejovanou lžící naberte těsto a vlijte do oleje. Smažte ze všech stran dozlatova.
Usmažené placičky zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce.
Podávejte s řeckým jogurtem, který lehce zakápněte (ideálně řeckým) extra panenským olivovým olejem.