Pečením zesládnou a vyniknou jejich kořeněné tóny, můžete je však dochutit lžičkou medu.
Ingredience:
500 g ředkviček
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
šťáva z jednoho citronu
olivový olej
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na poloviny, větší kousky na čtvrtiny a rozložte je do zapékací mísy. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a promíchejte.
Pečte je 7–10 minut v předehřáté troubě doměkka. Pečené ředkvičky doplňte česnekovo-tvarohovým dipem. Do měkkého tvarohu prolisujte česnek, osolte, opepřete a promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami podle chuti. Snadná, zdravá, přesto velice chutná večeře, po které vám na noc nebude těžko.
Náš tip
Skvělý dip můžete udělat i z podmáslí. Do zakysané smetany dejte sýr s modrou plísní, citronovou šťávu a je to.