Výtečná tečka za nedělním obědem: větrníky s vyšlehanou šlehačku a kousky jahod.
Příprava: 45 minut
Náročnost: ***
Cena za kus: 10 Kč
Suroviny na 10 kusů
Na těsto
– 50 ml mléka
– 50 ml vody
– 100 g másla
– 100 g hladké mouky
– 3 vejce
– špetka soli
– pečicí papír
Na náplň
– 200 ml smetany ke šlehání
– 200 g jahod
– 2 lžíce moučkového cukru
Postup
1. Mléko, vodu, máslo a špetku soli přiveďte v hrnci k varu. Odstavte a vmíchejte mouku. Až směs vychladne, zašlehejte vejce.
2. Těsto dejte do cukrářského sáčku a stříkejte na plech větrníčky. Pečte v troubě při 180 ºC dozlatova.
3. Smetanu vyšlehejte s cukrem. Krémem a nakrájenými jahodami spojte překrojené větrníky.