Lahodný oběd, po kterém nikomu nebude těžko od žaludku.
Ingredience:
12 větších kapustových listů
120 g rýže
500 g mletého hovězího a vepřového masa
2 stroužky česneku
oregano, sůl, pepř
1 vejce, cibule
olej
1 rajčatový protlak
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustové listy omyjte a rozdělte. Vložte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Nechte 10 minut stát, poté sceďte a nechte vychladnout.
Rýži vařte o polovinu kratší dobu, než je uvedeno na obalu. V míse smíchejte mleté maso, drcený česnek, koření a vajíčko. Přidejte nedovařenou rýži a promíchejte. Do každého listu dejte dvě až tři lžíce směsi. Ohněte boční strany listů dovnitř a zarolujte.
V hrnci nebo v pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej, na něm osmahněte cibulku, přidejte rajský protlak a zalijte trochou vody. Vložíte rolky, aby byly zhruba do poloviny ponořené, a pečte v troubě 30 minut.
Něco navíc
Rolky pevně srolujte a do hrnce je skládejte těsně vedle sebe, aby se nerozpadly. Pro větší jistotu můžete použít k zavázání závitků jarní cibulku. Vypadá to efektně.