Suroviny na 3 porce:
● 150 g směsi mořských plodů (předvařené mražené)
● 250 g krevet loupaných (předvařených mražených)
● 1 balíček špaget
● 400 g krájených rajčat (1 plechovka)
● 1 lžička čisté přírodní citronové šťávy
● sůl ● olivový olej
● olivový olej extra virgin
● bazalka ● petrželka
● sýr Formaggio per pasta
Postup:
Špagety dáme vařit dle návodu. Do osolené vody, v které se špagety vaří, přidáme trochu olivového oleje. Mražené mořské plody v cedníku propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
Na pánvičku vytřenou olivovým olejem dáme celý obsah plechovky krájených rajčat, přidáme směs mořských plodů, špetku soli, lžičku čisté přírodní citronové šťávy, bazalku podle chuti a pár kapek olivového oleje extra virgin.
Vše necháme povařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne(mořské plody pustí vodu, takže je omáčka nejdříve řídká). Omáčku dáme na uvařené špagety, posypeme nakrájenou petrželkou, případně podle chuti sýrem a hned podáváme.