Také květy macešek se dají konzumovat. Rostou v nejrůznějších barevných variantách, které vylepší třeba zdravý salát.
Příprava: 15 min
Náročnost: x
Cena: 105 Kč
Potřebujete:
4 křepelčí vejce
hrst polníčku
hrst rukoly
hrst listového špenátu
½ avokáda
pár jader pekanových ořechů
1 lžíci medu
1 lžíci hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci citronové šťávy
sůl. pepř
pár květů macešky
Křepelčí vejce uvařte natvrdo zhruba 2–3 minuty, poté je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Avokádo oloupejte, dužinu vydlabejte a nakrájejte na malé kousky. V míse smíchejte všechny druhy zelených lístků a avokádo.
V jiné misce si připravte zálivku z medu, hořčice, olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře, které prošlehejte dohladka.
Květy macešek omyjte studenou vodou a nechte okapat. Salát smíchejte s dresinkem, rozdělte ho na talíře, přidejte do něj pekanové ořechy, rozpůlená křepelčí vajíčka a ozdobte květy macešek.