Efektní jehněčí kotletky jsou ideální pro slavnostní příležitost. Pokud jehněčí moc nemusíte, recept se hodí i pro vepřové.
Ingredience:
jehněčí kotletky
2–3 mrkve
1 cuketa
několik jarních cibulek
asi 5 brambor
2–3 rajčata
nakládaná cizrna
zelená petrželka
olivový olej
100 ml zeleninového vývaru
římský kmín
kurkuma
sůl, kousek másla, čerstvý koriandr na posypání
Postup:
Mrkev, cuketu, jarní cibulku a česnek nakrájejte nadrobno. Brambory omyjte, neloupejte a pokrájejte na čtvrtky. Z rajských jablek odstraňte slupky (ponořte je na pár minut do horké vody), vyndejte jadřince a pokrájejte na větší kostky.
To vše smíchejte v pekáčku s nescezenou cizrnou, osolte, lehce posypejte římským kmínem, kurkumou a nahrubo nakrájenou petrželkou, pokapejte olivovým olejem a zalijte troškou zeleninového vývaru.
Znovu promíchejte, zakryjte alobalem a pečte asi 30 minut na 180 °C, dokud nejsou brambory měkké. Jehněčí kotletky osolte a krátce opečte na pánvi. Položte je na zeleninu v pekáčku, na každou dejte máslo a pečte při 220 °C ještě asi 7 minut. Posypejte koriandrem.