S hubnutím vám mohou pomoct i některé potraviny, které fungují jako přirozené spalovače tuků. Jaké zařadit do jídelníčku?
K snídani nebo svačině si dejte kousek ananasu. Ten obsahuje enzym bromelain, který zpomaluje ukládání tuků a příznivě ovlivňuje trávicí ústrojí.
Dvakrát až třikrát denně popíjejte zelený čaj, který obsahuje draslík a zinek, ukládání tuku přímo blokuje a navíc má antioxidační účinky.
Do zeleninových salátů přidejte jablečný ocet – snižuje chuť na sladké i slané a posiluje imunitní systém. Využijte i sílu kapsaicinu, který se ukrývá v chilli papričkách.
Umí nakopnout metabolismus, snižuje hladinu cukru v krvi a pomáhá vylučování žaludečních šťáv
Užitečná zelenina
Draslík ovlivňující spalování tuku obsahuje také chřest. Skvělá je i brokolice, protože se v ní nachází mimo jiné brom, který hned tak někde nenajdete.
Ten umí stabilizovat hladinu cukru v krvi, takže vás pak tolik nepronásledují chutě na sladké a ani na slané pochutiny. Využijte i účinky česneku a přidávejte ho do všech jídel, kam to půjde.
Například v kombinaci se špenátem snižuje hladinu cholesterolu v krvi, rychleji tak spaluje tuky, navíc má i antibakteriální účinky.