Máme pro vás recept na tu nejlepší polévku, na které si určitě všichni pochutnáte.
Ingredience: 400 g jedlých kaštanů, 1 celer, 1 petržel, 2 mrkve, 1 pórek, 2 cibule, svazek petrželové natě, 3 stroužky česneku, 5 lžic másla, 100 ml zakysané smetany, 1 l zeleninového vývaru, pepř, sůl
Postup: Celer, mrkve, petržel, pórek a cibuli rozčtvrťte. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte zeleninu a osmahněte. Zalijte studenou vodou, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Vývar sceďte. Nachystejte si kaštany. Každý nařízněte a pak je dejte na plech do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečte 15 minut. Odstraňte slupky a rozkrojte je.
Ve hrnci zpěňte nakrájenou cibuli, pak přidejte celer, česnek a kaštany. Osmahněte a zalijte ¾ litru připraveného vývaru. Rozmixujte na hladký krém.