Máme pro vás recept, podle kterého se vám švestková omáčka zaručeně povede. Zkuste ji i vy. Určitě si ji zamilujete.
Ingredience: 200 g sušených švestek bez pecek, větší hrst rozinek, hrst vlašských ořechů a oloupaných mandlí, 2 kolečka citrónu, 2 svitky skořice, 1 hvězdička badyánu, 7 hřebíčků, 3 lžíce švestkových povidel, 1-2 lžíce rumu, 4-5 lžic strouhaného perníku
Postup: Švestky a rozinky vyperte a nechte okapat. Do hrnce nalijte 1,5 litru vody a pak přidejte všechno koření, kolečka citrónu i s kůrou a švestky. Přiveďte k varu a povařte 15 minut.
Sceďte. Švestky pokrájejte a vraťte je do vývaru. Přidejte rozinky, rozlámané ořechy, mandle, povidla a vařte dalších 30 minut. n Do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník a povařte ještě 1520 minut. Těsně před koncem vaření vmíchejte rum.