Geniální nápad, který se hodí i pro jakékoli zbylé těstoviny nejrůznějších tvarů. Jídlo chutná i studené.
Ingredience:
Pesto: 3 hrsti čerstvé bazalky, 1 hrst hladkolisté petržele, 1 hrnek zeleného hrášku, 4 stroužky česneku, 4 lžíce opražených piniových jadérek, citronová šťáva, 1 hrst nastrouhaného parmazánu, 60 ml olivového oleje
Těstoviny: těstoviny, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 hrst sušených rajčat, 1 hrst rukoly
Postup: Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Mezitím si připravte pesto – v robotu rozšlehejte všechny přísady kromě oleje, ten vlijete na závěr. Můžete dochutit citronovou šťávou.
Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu. Sceďte je a dejte stranou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm česnek a nakrájená rajčata, 1 až 2 minuty, až se česnek rozvoní, ale nezhnědne. Vmíchejte těstoviny a pesto.