Chutná rychlovka – husí játra dušená s česnekem, chilli papričkou a bílým vínem.
Příprava: 20 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 28 Kč
Suroviny na 2 porce
– 600 g husích jater
– 1 cibule
– 1 chilli paprička
– 2 stroužky česneku
– husí sádlo
– sůl, pepř
– oregano
– bobkový list
– 100 ml bílého suchého vína
– 1 lžíce sójové omáčky
Postup
1. Játra namočte přes noc v mléce. Druhý den je otřete do sucha.
2. Do rozpáleného sádla přidejte nakrájenou cibuli, česnek, oregano, bobkový list. Jakmile cibule zezlátne, přidejte nakrájená játra, opečte je z obou stran a přilijte bílé víno a sójovou omáčku. Duste asi 12 minut.