Příprava: 35 min
Náročnost: x x
Cena: 125 Kč
Potřebujete:
500 g mletého hovězího masa
4 listy zeleného salátu
sůl, pepř
750 g brambor
1 Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky, omyjte a osušte je. Pak je vložte na 10 minut do fritovacího hrnce, po vyjmutí osolte a uchovejte v teple.
1 Rajče a cibuli nakrájejte na kolečka. Bulky příčně rozkrojte. Maso osolte, opepřete a vytvořte 4 placičky a zprudka ho opečte z obou stran na pánvi na oleji nebo ogrilujte. Souběžně opečte plátky slaniny a lehce opečte i bulky.
2 Obě vnitřní části bulek namažte hořčicí a kečupem. Na spodní části bulek položte list salátu, cibuli a na ní maso a plátek sýra. Dle chuti můžete přidat zeleninu, na kterou dáte druhý kus masa.
Na ten položte opečenou slaninu, opět pár koleček cibule a rajče. Přiklopte horním dílem bulky a podávejte s hranolky.