Dýňový krém je podle mnohých nejchutnější polévka v barvách podzimu.
Příprava: 60 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 17 Kč
Suroviny na 4 porce
– 1 menší dýně Hokkaido
– 1 palice česneku
– 750 ml zeleninového vývaru
– 150 ml smetany
– 5 lžic zakysané smetany
– máslo
– sůl
– dýňová semínka na ozdobu
Postup
1. Dýni omyjte, zbavte semínek a vláken, a nakrájejte. Dejte na plech. Přidejte oloupaný česnek, osolte a pečte s tlustým plátkem másla při 220 °C 35 minut.
2. Upečenou dýni s česnekem dejte do hrnce. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Odstavte a přilijte smetanu. Rozmixujte do hladkého krému.
3. Podávejte se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.