Tradiční český pokrm, jejž miluje téměř každý. Vychutnejte si ho.
Ingredience: 1,5 kg vepřové krkovice, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 5 stroužků česneku, 5 ks cibule, 100 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, 2 sáčky kysaného zelí, 3 lžíce sádla, 200 g slaniny, kmín, cukr, lžíce hladké mouky
Postup: Maso osolte, opepřete, posypejte kmínem a potřete česnekem. Nasekanou cibuli rozprostřete do pekáče, navrch posaďte krkovici.
Přidejte sádlo, podlijte 100 ml horké vody a pečte do změknutí asi 2 a půl hodiny na 160 stupňů. Na sádle osmažte slaninu s cibulí. Po pár minutách vmíchejte nakrájené zelí a kmín, zalijete lákem ze zelí a přiveďte k varu. Přidejte cukr, sůl a mouku. Vařte 15 minut.
Upečenou krkovici vyjměte z pekáče, a než ji nakrájíte na plátky, nechte maso 15 minut odpočinout. Poté podávejte s houskovým knedlíkem.