Osvědčená klasika, která neomrzí nikoho ani po letech. Pikantní salát se hodí i k běžné večeři.
Ingredience: 180 g papriky, listy hlávkového salátu, 90 g sterilované kapie, 90 g kulatých feferonek, 285 g sýru Eidam, 180 g sterilovaných cibulek, 100 g sterilovaného hrášku, 120 ml oleje, 5 g worcesteru, 20 g cukru, 10 g soli, 1 špetka pepře
Postup: Nakrájené papriky smíchejte s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem.
Na tenké plátky nakrájejte i Eidam přidejte listy hlávkového salátu. Promíchejte.
Přidejte olej, worcester, cukr, pepř a zlehka promíchejte. Salát nechte alespoň chvíli uležet v lednici. V případě potřeby dochuťte.