Grilovací sezona sice pomalu končí, ale my si ještě naposledy připomeneme léto. Zdravé burgery si uděláte i doma v troubě.
Ingredience: 300 g krůtích kousků, 1 balení tofu, 1 hrnek vařené cizrny, 1 stroužek česneku, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, olej
Postup: Krůtí kousky důkladně namelte. Tofu i cizrnu rozmixujte. Vše v misce smíchejte s masem. Přidejte vejce, sůl, pepř, hořčici a česnek. Pořádně promíchejte.
Přidejte vejce a trochu strouhanky. Opatrně vytvarujte burger. Dejte na plech. Troubu rozpalte na 200 stupňů a pečte zhruba 30 minut.
Vyndejte z trouby a nechte chviličku vychladnout. Naplňte své burgery podle chuti. Doporučujeme podávat s čerstvým salátem a domácí majonézou.
Tu připravíte tak, že 2 žloutky, 150 ml oleje, šťávu z citronu a hořčici dáte do nádoby a rozmixujete tyčovým mixérem.