Ke konci můžete koláč ještě po-sypat nasekanými mandličkami.
Ingredience: 230 g másla, 100 g cukru moučka, špetka soli, 350 g polohrubé mouky, 4 žloutky, lžička nastrouhané kůry z citronu, 1 lžíce slivovice
Na mandlovou náplň: 200 g mletých mandlí, 100 g cukru krupice, 150 g másla, 2 vejce a 1 bílek, 1 lžíce slivovice
Na švestkovou náplň: 1 kg švestek (vypeckovaných), asi 80 g džemu, 2 lžíce slivovice
Postup: Na těsto smíchejte máslo, cukr, špetku soli a mouku. Přidejte žloutky, citronovou kůru, slivovici a rychle propracujte. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do chladničky.
Na mandlovou náplň utřete všechny přísady dohladka. Rozválejte těsto a vyložte jím plech. Navrch rozetřete mandlovou náplň, na ni rozložte švestky a dejte péct na 45–50 minut.
Mezitím v kastrůlku rozehřejte meruňkový džem, stáhněte z plamene, vmíchejte do něj slivovici a směsí potřete ještě horký koláč