Ať už se vám je podaří ulovit, nebo si je přinesete ze sádek, se pstruhy neuděláte nikdy chybu. Tento recept je pozvedne na lahůdku.
Ingredience: 4 celí pstruzi, vykuchaní, 500 g čerstvých hřibů, 2 cibule, sůl a čerstvě mletý pepř, 2–3 lžíce másla, menší svazek petrželky, asi 12 listů šalvěje
Postup: Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř osolte, opepřete a naplňte směsí z částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla.
Zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte pár lístků šalvěje.
Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb.