Takto naložené houby můžete mít v lednici i několik týdnů, pokud je chcete skladovat déle, stačí je zavařit.
Použít se dají do salátů a omáček nebo podá-vat jako chuťovku k pivu.
Ingredience: 450 g lesních hub, 4 snítky čerstvého tymiánu, 240 ml bílého vinného octa, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru, sůl, 10 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 velký česnek, 1 sušená chilli paprička
Postup:Houby povařte 10 minut ve vodě, aby změkly. Sceďte je, nechte okapat a dejte je spolu se snítkami tymiánu do připravených sterilizovaných lahviček.
Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Nechte převařit a nálev nalijte do lahviček s houbami až po okraj.
Zavřete a nechte vychladnout. V lednici vydrží až čtrnáct dní.