Jsou nejlepší ještě horké jako předkrm, ale oceníte je, i když vychladnou.
Ingredience: 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, sůl, 140 g hub, 1 lžíce oleje,140g šunky, 85 g sýra, 1 lžíce nasekaných bylinek, 500 g listového těsta, 1 vejce, hrubá sů
lPostup:Troubu rozehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
V rendlíku nechte rozpustit máslo, přisypejte mouku a umíchejte světlou jíšku. Zašlehejte mléko, osolte a vařte 10 minut do zhoustnutí. Směs nechte zchladnout.
Houby nakrájejte na kousky a orestujte na pánvi dozlatova. Odložte je stranou do misky.
Přidejte šunku, sýr, zchladlý bešamel a bylinky. Vykrájejte kolečka z listového těsta o průměru asi 8-10cm.
Rozdělte na ně náplň, okraje těsta potřete prošlehaným vejcem, pře-hněte a stiskněte. Kapsičky pečte 20 minut dozlatova.