Tento vynikající bezmasý koláč bude chutnat i zarytému odpůrci špenátu.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 17 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 150 g másla
– 270 g hladké mouky
– 1 vejce
– ½ lžičky soli
– 2 lžíce studené vody
Na náplň
– 400 g špenátových (mražených) listů
– 1 cibule
– 200 g sýru feta
– 3 vejce
– 200 ml šlehačky
– 4 stroužky česneku
– špetka muškátového oříšku
Postup
1. Všechny suroviny na těsto zpracujte na kompaktní hmotu a nechte hodinu v lednici.
2. Na náplň v pánvi na oleji osmažte cibuli, přidejte mražený špenát, nechte ho povolit a chvilku povařte. Odstavte z ohně a přidejte nakrájenou fetu a prolisovaný česnek.
3. Těsto rozválejte a dejte do vymazané formy. Rozprostřete špenátovou náplň a zalijte vejci prošlehanými se šlehačkou a kořením. Pečte 30 až 40 minut při 180 ºC.