Vyzkoušejte neobvyklou, ale velmi chutnou úpravu oblíbeného lososa.
Suroviny na 4 porce:
filet lososa
směs sušené mořské řasy s pepřem
olivový olej
limetky
rajčata
červená cibule
čerstvý koriandr
na přeliv:
maliny
kapary
olivový olej
Postup: Filet lososa osolíme, poprášíme řasou a pepřem, pokapeme olivovým olejem. Takto připravené maso vložíme do grilovacích kleští a pečeme z obou stran 5 minut. Současně s lososem opečeme na grilu i napůl rozkrojené limetky.
Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Maliny, kapary a olej společně zlehka zamícháme. K porci pečeného lososa servírujeme rajčata, posypeme cibulkou, koriandrem, zakápneme malinovým dresinkem.
Extratip: V sezóně chřestu podáváme místo salátu vařený chřest.