Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 11 Kč
Guláš, který bez větších problémů připravíte na ohni a rozhodně nebudete zklamaní jeho chutí.
Suroviny na 6 porcí
600 g špekáčků
3 cibule
1 feferonka
2 rajčata
2 větší brambory
2 lžíce oleje
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
špetka mletého pepře
500 ml světlého piva
½ lžičky soli 200 ml vody
Postup
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Rajčata a brambory nakrájíme na malé kousky.
V kotlíku, popřípadě v hrnci, rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli. Přidáme papriku a buřty a zprudka je opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme pivo. Osolíme a opepříme.
Vmícháme feferonku a dusíme, až jsou buřty měkké. Průběžně doléváme vodou. Servírujeme posypané na kolečka nakrájenou cibulí.