Velkou předností vody z kohoutku je, že ji máte doma narozdíl od vody balené, kdykoli k dispozici. Stačí jen kohoutkem otočit. Pokud ji ale pijete pravidelně, je třeba si dávat pozor na několik zásad. Dobré je v první řadě vědět, odkud voda pochází.
Dále jestli neobsahuje moc železa a jiných látek, které se projevují také na její chuti. Kohoutková voda často obsahuje i chemické kontaminanty a bohužel neobsahuje dostatek minerálů. Kvůli hubení bakterií je do pitné vody navíc přidáván chlor.
Bakterie sice zahubí, ovšem lidský organismus zatěžuje. Jak se ho tedy z vody jednodušše zbavit? Převařit či nechat odstát Ideální řešení je vodu převařit nebo ji nechat aspoň chvíli odstát.
Další možností je koupit dobrý ionizační přístroj, který vám nežádocí látky z vody odstraní.
Většina z nich nabízí několik variant nastavení. Balené vody jsou také řešením. Jsou ale často předražené, a i mezi nimi existují rozdíly.