Suroviny na 4 porce:
kachní prsa s kůží bez kosti
citrónová tráva
mrkev
cuketa
bílé hlávkové zelí
červená paprika
houby houževnatec nebo jidášovo ucho
česnek
sójová omáčka
rybí omáčka
sezamový olej
rýžový (či jiný) rostlinný olej
sůl, škrob
Postup:
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat.
Mezitím na rozpáleném oleji (ne sezamovém) opečeme pokrájenou zeleninu s houbami, kterou mícháme cca 8–10 minut na skus, přidáme posekaný česnek a zalijeme sójovou a rybí omáčkou rozmíchanou se škrobem. Ochutíme sezamovým olejem, popř. dosolíme.
Maso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů a nasucho opékáme do hněda a pak obrátíme a opečeme i z druhé strany. Poté vložíme na pekáčku do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na zelenině s rýží nebo nudlemi.