Lehkou variantu vídeňského bramborového salátu připravují po celý rok především v rakouských Tyrolech.
Ingredience: 750 g brambor, 1 až 2 cibule, 150 ml masového vývaru, 2 lžíce octa, 2 až 4 lžíce oleje, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce hořčice
Postup: Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kroužky. Cibuli nakrájíme také na kroužky, vložíme do mísy, prosolíme, promneme a vymačkáme z ní šťávu. Do hrnce dáme dobrý vývar, petrželku a ocet, svaříme a zredukujeme.
Ke konci vložíme cibuli i s vymačkanou šťávou, hořčici a vše přelijeme přes brambory. Nakonec zakápneme kvalitním olejem. Salát podáváme vlažný nebo teplý.