Suroviny: 1 avokádo 2 menší vejce 2 plátky parmské šunky 4 cherry rajčátka 50 g parmezánu 1 snítka bazalky sůl a pepř
Postup: Troubu nastavíme na funkci grilování a rozpálíme na 200 °C. Avokádo rozpůlíme, do pecky zasekneme ostří velkého nože a lehce s ním pootočíme, bezpečně tak vyjmeme pecku.
Obě půlky avokáda na kulaté straně nepatrně skrojíme, aby stála a nehoupala se, a vložíme je do zapékací misky. Důlek po pecce můžeme ještě trochu vydlabat lžičkou, aby byl velký právě na jedno vejce.
Parmezán nastrouháme, parmskou šunku, rajčata a bazalku nasekáme. Do důlku po pecce rozklepneme vejce, můžeme je trošku posolit a posypat čerstvě mletým pepřem. Navrch dáme rajčata, šunku a bazalku a zasypeme parmezánem.
Dáme zapéct, dokud vejce neztuhne, čas záleží na tom, jak moc chceme mít vejce udělané.