Suroviny:
1 cibule 2 lžíce másla 3 kuličky nového koření 1 bobkový list špetka sušeného tymiánu 1 naporcované kuře sůl a pepř sladká paprika na kuře 500 ml kuřecího vývaru 2 lžíce hladké mouky 1 kelímek smetany ke šlehání 600 g vařené rýže
Postup: Cibuli pokrájíme najemno a pak ji 3–5 minut smažíme na másle spolu s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem.
Mezitím naporcujeme dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolíme a opepříme a důkladně ze všech stran posypeme sladkou paprikou.
Pak porce masa obalíme v základu v hrnci, lehce podlijeme – cca 100 ml kuřecího vývaru – a dáme do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečeme.
V průběhu pečení případně ještě mírně podléváme vývarem, jinak maso poléváme výpekem. Pekáč vytáhneme z trouby, maso vyjmeme. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a pak ji vlijeme do pekáčku, zahříváme a přiléváme vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky.
Patnáct minut prohřejeme. Maso podáváme s rýží, přelité omáčkou, nebo s knedlíkem či těstovinami..