Suroviny: 500 g hovězího masa 1 mrkev 1 petržel 1/4 celeru 1 cibule 2 lžíce másla 3–4 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 200 ml 33% smetany ocet cukr a sůl čerstvý kopr houskový knedlík
Postup: Hovězí maso vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, cibuli, zalijeme vodou a povaříme asi 1–1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Vývar slijeme, necháme si ho bokem, maso uchováme v teple. V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přilijeme mléko a rozšleháme. K jíšce s mlékem přidáme asi 1/2 l hovězího vývaru, společně provaříme asi 20 minut, pak přilijeme smetanu, dochutíme solí, octem, cukrem a krátce společně provaříme.
Kopr nasekáme a přimícháme do omáčky. Plátky masa zaléváme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem..